Luftige sjokoladeboller
Luftige sjokoladeboller Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Luftige sjokoladeboller

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Luftige sjokoladeboller

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Regn med suksess når du serverer sjokoladeboller med herlig vaniljefyll og søt glasur.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pensling

1stk
Egg(sammenpisket, til pensling)

Pynt

1.5dl
1ts
2dl
Mandler(hakkede)

SLIK GJØR DU

  1. Rør smør og sirup lyst og luftig.

    Varm melken til den blir lunken. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett melken. Rør til gjæren er oppløst.

    Tilsett noen skjeer av smørblan-dingen. Tilsett salt, vaniljesukker, kakao og 10 dl av melet. Rør raskt sammen til en glatt og ganske løs deig. Dekk til og la den heve i ca. 30 min.

    Tilsett resten av smørblandingen. Bland i melet, men gjem litt til utbaking.

    Ta deigen opp på bakebordet og del i biter. Form til glatte boller og trykk
    en fordypning i hver bolle.

    Bland alle ingrediensene til fyllet og legg en liten klikk i midten av hver bolle. La bollene heve i ca. 30 minutter på bakepapirkledd stekeplate.

    Pensle de ferdighevede bollene med egg. Strø på hakkede mandler. Stek bollene midt i ovnen ved 225º i ca. 7 minutter.

    Bland melis, vaniljesukker og vann til en glasur og fordel over bollene.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN