Lun potetsalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min

Lun potetsalat

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min

Lun potetsalat

Server lun: Lett og god potetsalat.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2 (11 stemmer)
En lett og velsmakende potetsalat som er aller best når den servers lun og nylaget.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Potet(små poteter, gjerne ulike typer)
1klype(r)
Aspargesbønne(delt i to)
0.5stk
Rødløk(finhakket)
4ss
Rødvinseddik(eller sherryeddik)
4ss
Salt(smak til)
Kruspersille(finhakket)
Gressløk(finhakket, gjerne også mangold)
Bacon(i små biter, kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

  1. Kok potetene møre i godt saltet vann. Sil av, og la de stå og dampe litt. Del potetene i to.

  2. Ha litt solsikkeolje i en kjele, og surr løken blank i oljen. Ha i eddik og vann, og la det koke lett inn. Legg potetene og bønnene i kjelen, og vend det hele godt sammen. Vend så inn urtene, og smak til med salt.

  3. Potetsalaten blir ekstra god hvis du topper med sprøstekt bacon.

  4.  Blansjer aspargesbønnene, eller stek dem lett i litt smør.

  5. (Å blansjere betyr å gi grønnsaker et raskt oppkok i lettsaltet vann, for så å avkjøle dem i iskaldt vann).

Server lun: Lett og god potetsalat.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2 (11 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN