Lune bær i portvin
Lune bær i portvin Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
3t 30min

Lune bær i portvin

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
3t 30min

Lune bær i portvin

LUNE BÆR: Brimi bruker hjemmelaget is, men ønsker du å kjøpe is, så finn en vaniljeis eller krokanis av god kvalitet. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.3 (22 stemmer)
Varme bær av forskjellig slag er en dessert Brimi serverer både med iskrem og riskrem. I denne oppskriften har han latt bærene lunes i portvin, og iskremen er hjemmelaget. Ønsker du å kjøpe is, så finn en vaniljeis eller krokanis av god kvalitet.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Krokan

100g
Mandler(eller hasselnøtter, hakkede)

Lune bær

1dl
100g
Blåbær(frosne eller ferske)
100g
Bringebær(frosne eller ferske)
100g
Jordbær(frosne eller ferske)
100g
Bjørnebær(frosne eller ferske)

SLIK GJØR DU

  1. Ha eggeplommer, sukker og den første halvannen desiliteren med fløte i en kjele. Sett kjelen på svak varme, og pisk under oppvarming til blandinga når kokepunktet. Løft kjelen av varmen.

  2. Sil blandinga. Bløt gelatinen i kaldt vann. Mens blandinga fortsatt er varm, tilsetter du gelatin. 

  3. Tilsett krokan: Smelt sukkeret forsiktig i en kjele til det blir lysebrunt. Løft kjelen fra plata, og tilsett hakka mandler eller nøtter. Avkjøl. Hakk krokanen før du tilsetter den i eggeblandinga, og avkjøl.

  4. Pisk fløte til krem, og vend kremen inn i eggeblandinga. Isen fryses i tre til seks timer i ei avlang form.

  5. Kok opp vann og sukker med vaniljestanga og stjerneanis. 

  6. Ha i portvin, kok opp og kok inn til ca. 2 dl.

  7. Legg frosne eller ferske bær i dette, og la det marinere noen timer. Lun blandingen før servering.

LUNE BÆR: Brimi bruker hjemmelaget is, men ønsker du å kjøpe is, så finn en vaniljeis eller krokanis av god kvalitet. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.3 (22 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN