Lusseboller Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t 15min

Lusseboller

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t 15min

Lusseboller

Deilige boller som er et godt alternativ til lussekatter. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

2 (3 stemmer)
13. desember er luciadagen, og da er det hyggelig å bake luciaboller.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Til pynt

1pakke(r)
1stk
1pakke(r)
1pakke(r)
Seigmenn(eller annen gelepynt)

SLIK GJØR DU


  1. Begynn med å røre smør, sukker og salt til det blir lyst og luftig.

    Varm melk og kesam til det blir lunkent. Hell blandingen over gjæren som er smuldret i en bakebolle. Rør til gjæren er oppløst.

    Tilsett et par spiseskjeer av den løse smørblandingen. Bland kardemomme og safran i melken. Bland inn ca. 12 dl av hvetemelet og arbeid raskt sammen til en løs deig. Dekk med håndkle og la deigen heve i ca. 30 minutter.

    Tilsett resten av smøret og resten av hvetemelet og arbeid til en smidig og blank deig. Form deigen til lengder, som skjæres i mindre biter. Trill ut og form til lussekatter.

    Legg bollene på bakepapir på steikeplate og trykk ned rosiner. Form f.eks. til et juletre. Sett bollene til heving i ca. 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg.

    Stek bollene midt i ovnen ved 225° ca. 7 minutter. Avkjøl på rist.

Deilige boller som er et godt alternativ til lussekatter. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

2 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN