Lussekatter Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t 15min

Lussekatter

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t 15min

Lussekatter

Saftige, gule lussekatter er kjempegodt i vintermørket, og lukter så godt! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.7 (13 stemmer)
I jula må man jo ha lussekatter. Disse får en fin gulfarge, og er saftige og gode

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret. Tilsett melk. Smuldre gjær i bakebollen og rør den ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Bland i resten av væsken. Rør i sukker, salt, kardemomme, safran og hvetemel til deigen er passe fast. La deigen heve under plast på lunt sted til dobbel størrelse.

  2. Strø litt mel på bordet og elt deigen godt. Del deigen i biter og trill dem til lange fingertykke pølser. Form ulike lussekatter, alt etter fantasi. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate og la dem heve under plast på lunt sted ca. 15 minutter.

  3. Pensle med sammenvispet egg og pynt med rosiner. Stek lussekattene ved 225° i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Saftige, gule lussekatter er kjempegodt i vintermørket, og lukter så godt! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.7 (13 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN