Lutefisk med det gode tilbehøret Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Lutefisk med det gode tilbehøret

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Lutefisk med det gode tilbehøret

Slik lykkes du med lutefisken! Server med bacon, kokte poteter og hjemmelaget ertestuing av erter, finhakket løk, rød chili og smør. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

2.4 (106 stemmer)
Lutefisk er blitt «kultmat», som flere og flere nyter i tiden fram mot jul og også under selve høytiden. Tilbehøret varierer fra landsdel til landsdel, men mange vil ha nettopp det vi har her, gode poteter, baconfett og ertestuing. Vel bekomme!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Ertestuing

2boks(er)
Grønne erter(hermetiske, tørre erter)
1stk
Løk(finhakket)
0.5stk
Chili(renset og finhakket)
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )

SLIK GJØR DU

  1. Skjær fisken i porsjonsstykker, dryss den med salt og la den ligge ½–- time.

  2. Forvarm stekeovnen til 200°.

  3. Legg fisken i langpanne og dekk den tett med aluminiumsfolie.

  4. Kok fisken i ovnen i ca. 30 minutter.

  5. Brun baconet i smør.

  6. Kok erter med vannet i boksen, løk og chili til løken er mør og ertene begynner å mose seg. Rør inn smør og smak til med salt og pepper.

  7. Server lutefisken rykende varm med det gode tilbehøret.

Slik lykkes du med lutefisken! Server med bacon, kokte poteter og hjemmelaget ertestuing av erter, finhakket løk, rød chili og smør. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

2.4 (106 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN