Maikake
Maikake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t 30min

Maikake

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t 30min

Maikake

Ei høy og saftig bløtkake.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Denne fristende bløtkaka er fylt med friske bringebær og vaniljekrem, og pyntet med kandiserte bjørkekvister – delikat kakepynt som du fint kan lage selv.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
6stk
Bringebær(friske)
Melk(Til dynking)
Krem(pisket)

Vaniljekrem

2stk
1.5dl
Krem(pisket krem)
2blad
Gelatin((plater), bløtes i kaldt vann)

Limesukker

1stk
Lime(skallet og saften)
4ss
Sukker (farin)(eller mindre, etter smak)

SLIK GJØR DU

  1. Pisk eggedosis av egg og sukker. Sikt inn melet, og vend dette forsiktig inn med en slikkepott. 

  2. Stek sukkerbrødet på 180 grader i 20-25 minutter til det er gjennomstekt. Avkjøl. 

  3.  Rør sammen egg og maisenna i en ny bolle. Rør til det er smidig og glatt.

  4. Når melkeblandingen har kokt, tilsetter du litt av den varme melka i eggeblandingen mens du rører. Så heller du alt tilbake i kjelen. Kok opp igjen mens du rører. Nå vil vaniljekremen bli tykk. Kok i noen minutter for å få ut maisennasmaken. Sil og avkjøl. 

  5. Når vaniljekremen er kald, kjøres den glatt i en foodprosessor. Varm opp litt av vaniljekremen og smelt inn gelatin. Rør dette inn i resten av vaniljekremen. 

  6. Vend inn 1,5 dl pisket krem til slutt. 

  7. Bland sammen revet limeskall, saft og sukker til en masse. Legg dette utover et stekebrett, og tørk det på 80 grader i ovnen i 1/2 – 1 time. 

  8. Del sukkerbrødet i 3, og monter kaken direkte på serveringsfat. Start med den underste delen. Dynk godt med melk, ha over vaniljekrem og legg på friske bringebær over hele flaten. Dryss på med limesukker til slutt. Gjenta dette på lag 2. Lag 3 dynkes med melk. Dekk så hele kaken med en fint lag pisket krem

  9. Pynt gjerne med bringebær og kandisert bjørk. Oppskriften på kandisert bjørk finner du om du søker på oppskriften.

Ei høy og saftig bløtkake.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN