Maki-sushi
Maki-sushi Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Maki-sushi

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Maki-sushi

Hvordan lage maki-sushi Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

3.2 (2 stemmer)
Det er enklest å rulle sushien sammen når du har en rullematte. Den finner du i dagligvare­forretningen eller i butikker som selger asiavarer.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3stk
Noritang(flak)
1pakke(r)
200g
2stk
Sild(utvannet kryddersildfilet)
1stk
0.5stk
1stk
1stk

SLIK GJØR DU

  1. Begynn med å skjære laks, sild, avokado, mango, agurk og gulrot i lange, tynne staver.

  2. Lages som laksemaki med avokado, men bytt ut avokado med mango og unngå lakserogn.

  3. Legg et noriflak på rulle­matten og smør over et tynt, jevnt lag med ris. Bruk halvparten av laksen og legg stavene pent etter hverandre langs noriflaket, legg på avokado og rull noriflaket fast sammen.


  4. Rull det i plast og legg det i kjøleskapet til det skal brukes. Skjær i skiver og legg en liten topp lakserogn på hver bit.

  5. Lages som de foregående, men med tynne staver av kryddersild, agurk og gulrot.


  6. Før servering skjæres hver rull i 6 skiver. Pynt med dill. Anrett to av hver sort til hver porsjon, legg dem enten sammen med nigiri-sushiene eller på en tallerken for seg selv. Dypp makirullen i soyasaus blandet med litt wasabi og spis ingefær til.

Hvordan lage maki-sushi Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

3.2 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN