Mandel- og jordbærkake med kokoschips
Mandel- og jordbærkake med kokoschips Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 20min

Mandel- og jordbærkake med kokoschips

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 20min

Mandel- og jordbærkake med kokoschips

Du kan også bruke kokos-masse eller mandelflak som strø over kaken. Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Finner du ikke mandelmel i butikken din, kan du erstatte det med 200 g mandler som du kjører til mel i en blender eller i mandelkvern.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

4stk
1dl
Kokosflak(kokoschips)

Mørdeig

130g
1stk

SLIK GJØR DU

  1. Hakk raskt sammen alle ingrediensene til mørdeigen i en blender eller for hånd. Trykk den jevnt ut i en avlang form på 12 x 35 cm. La deigen hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

  2. Sett ovnen på 200°.

  3. Pisk egg og sukker lett sammen. Bland i mandel­melet, og rør sammen til en glatt røre.

  4. Fordel mandelrøren jevnt ut i paiformen. Skyll og rens bærene, del dem i to, og trykk dem ned i deigen med snittflaten opp. Strø over kokoschips.

  5. Stek kaken på nederste rille i ovnen i 35–40 minutter.

Du kan også bruke kokos-masse eller mandelflak som strø over kaken. Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN