«Mandelbrød på beste måde» Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

«Mandelbrød på beste måde»

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

«Mandelbrød på beste måde»

Mandelbrød med smak av sitron Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.3 (3 stemmer)
Sitron ble mye brukt som smakstilsetning i gamle dager. Denne kaken smaker godt til is, og den er glutenfri.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5stk
1ts
Sitron(dråper)
1stk
Sitron(revet skall )
250g
Mandler(malte)

Tyttebærkrem

SLIK GJØR DU

  1. Pisk egg og sukker luftig til eggedosis. Bland kardemomme, revet sitronskall og malte mandler sammen. Vend det forsiktig i eggedosisen sammen med sitrondråper. Hell røren i en godt smurt kakeform, 28 cm i diameter.


  2. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen ved 180° i ca. 30 minutter.


  3. Kjenn med en kakenål om kaken er ferdig. Avkjøl kaken i formen.


  4. Pisk seterrømmen til krem og smakt til med rørte tyttebær. Server kaken i biter og med tyttebærkremen.

Mandelbrød med smak av sitron Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.3 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN