Mandelterte med bær Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Mandelterte med bær

nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Mandelterte med bær

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.9 (7 stemmer)
Skjær snipper av kaken og server med en hjemmelaget vaniljekrem og bær. Terten er mektig og drøy.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
100g
1stk

Mandelfyll

100g
Smør(mykt)
100g
Mandler(finhakket)
2stk

Pynt

10stk
Bringebær(tilpass etter eget ønske)
10stk
Jordbær(tilpass etter eget ønske)
10stk
Blåbær(tilpass etter eget ønske)
1stk
Melis(tilpass etter eget ønske)
5stk
Mynte(blader)

SLIK GJØR DU

  1. Rør smør og melis lyst og luftig i en kjøkkenmaskin. Tilsett mel, egg og elt forsiktig sammen. Bland minst mulig.

  2. Pakk mørdeigen inn i plast og legg den i kjøleskapet i ca. 1 time.

  3. Lag mandelfyllet ved å røre smør og sukker lyst og luftig. Bland inn mandlene. Rør inn egg, ett og ett. Sikt på mel og rør godt til en krem.

  4. Trykk eller kjevle mørdeigen ut i en paiform, ca. 24 cm i diameter. Fordel mandelfyllet i deigen.

  5. Stek terten på nederste rille i ovnen ved 180º i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist og ta terten ut av formen og over på serveringsfat når den er avkjølt.

  6. Lag vaniljekremen ved å koke opp 2 dl melk, fløte, sukker og en splittet vaniljestang. Bland 1/2 dl melk med maisenna og eggeplommene. Tilsett 1/3 av den kokte melkeblandingen over eggblandingen. Pisk godt. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm forsiktig opp under omrøring til kremen tykner.

  7. Server eggekremen ved siden av terten. Den kan også fordeles over terten og bærene legges oppå.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.9 (7 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN