Mandelterte med bær
Mandelterte med bær
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rør smør og melis lyst og luftig i en kjøkkenmaskin. Tilsett mel, egg og elt forsiktig sammen. Bland minst mulig.
Pakk mørdeigen inn i plast og legg den i kjøleskapet i ca. 1 time.
Lag mandelfyllet ved å røre smør og sukker lyst og luftig. Bland inn mandlene. Rør inn egg, ett og ett. Sikt på mel og rør godt til en krem.
Trykk eller kjevle mørdeigen ut i en paiform, ca. 24 cm i diameter. Fordel mandelfyllet i deigen.
Stek terten på nederste rille i ovnen ved 180º i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist og ta terten ut av formen og over på serveringsfat når den er avkjølt.
Lag vaniljekremen ved å koke opp 2 dl melk, fløte, sukker og en splittet vaniljestang. Bland 1/2 dl melk med maisenna og eggeplommene. Tilsett 1/3 av den kokte melkeblandingen over eggblandingen. Pisk godt. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm forsiktig opp under omrøring til kremen tykner.
Server eggekremen ved siden av terten. Den kan også fordeles over terten og bærene legges oppå.