Marengspyramide Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Marengspyramide

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Marengspyramide

Seig og sprø marengs med vanilje- og sjokoladeis: dette er en skikkelig festdessert! Foto: Pontus Ferneman

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Lag marengsene ferdig i god tid, så kan du sette sammen desserten like før servering. Til 6–8 porsjoner beregnes ca. 15–20 marengser.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Sjokolademarengser

30g

Sjokoladesaus

0.75dl
0.5dl
0.75l
Vaniljeis(og sjokoladeis)
1boks(er)

SLIK GJØR DU

  1. Pisk eggehviter og sukker i en bolle over kokende vann. Pisk med en elektrisk mikser til luftig og fast skum. Ta skålen ut av vannbadet og bland forsiktig i smeltet sjokolade og siktet kakao.

  2. Legg straks små topper ut på bakepapir på stekeplate. Stek marengsene midt i ovnen ved 100°, gjerne i varmluftsovn i ca. 45 minutter. Slå av ovnen og la marengsene tørke på ettervarmen.

  3. Oppbevar marengsene i tett boks.

  4. Lag sausen. Kok opp sukker, vann, kakao og fløte under omrøring til det blir en saus. Avkjøl.

  5. Ved servering legges marengser opp i en pyramide sammen med pisket krem, sjokoladesaus og bær.

  6. Blir det saus til overs, så server den i en skål for seg.

Seig og sprø marengs med vanilje- og sjokoladeis: dette er en skikkelig festdessert! Foto: Pontus Ferneman

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN