Mini Pavlova
Mini Pavlova
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete. Vend inn siktet maisenna og eddik med en skje.
Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca. 22–24 cm. Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.
Stek kaken i ca. 1 time ved 140º til bunnen er sprø på yttersiden, og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.
Pisk fløten til krem og rømmen til krem hver for seg. Bland dette lett sammen og smak til med sukker og kanel.
Fordel kremen på marengsbunnene og pynt med bær som bringebær, blåbær og jordbær.