Mini Pavlova
Mini Pavlova Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 20min

Mini Pavlova

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 20min

Mini Pavlova

Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.3 (3 stemmer)
Denne desserten er inspirert av Pavlova-kaken, som er en marengskake med sprø skorpe og saftig kjerne. Serveres med en luftig krem som toppes med frisk bringebær og jordbær i porsjonsstørrelser. Bunnen kan gjerne lages dagen før servering.   

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Krem

0.5stk
Vaniljestang(Bruk frøene, kan sløyfes)
1klype(r)

Marengsbunn

0.25ts
1ts
Hvitvinseddik(Kan byttes ut med bringebæreddik)

SLIK GJØR DU

  1. Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete. Vend inn siktet maisenna og eddik med en skje.

  2. Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca. 22–24 cm. Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.

  3. Stek kaken i ca. 1 time ved 140º til bunnen er sprø på yttersiden, og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.

  4. Pisk fløten til krem og rømmen til krem hver for seg. Bland dette lett sammen og smak til med sukker og kanel.

  5. Fordel kremen på marengsbunnene og pynt med bær som bringebær, blåbær og jordbær.

Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.3 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN