Mørk sjokoladekake med krem Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
12min
totalt
30min

Mørk sjokoladekake med krem

nivå
Lett
aktiv
12min
totalt
30min

Mørk sjokoladekake med krem

Mørk, luksuriøs sjokolademake med 70% sjokolade. Toppet med appelsin og pisket krem. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

1.2 (4 stemmer)
Denne kaken blir best når den lages en dag på forhånd. Da forsterkes smaken, og konsistensen blir bedre.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Hakk sjokolade. Smelt smør og sjokolade sammen på svak varme i en kjele.

  2. Pisk egg og sukker luftig. Rør den avkjølte sjokoladeblandingen i eggedosisen.

  3. Bland forsiktig i melet blandet med bakepulver. Hell deigen i en smurt form 24 cm i diameter.

  4. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 225° i ca. 12 minutter. Ikke stek kaken for lenge, den skal være kladdete i midten.

  5. Skjær appelsinene i biter uten hinner og skall. Pisk fløten til krem.

  6. Sikt over litt melis. Server kaken med appelsinsalat og krem. Pynt med sitronmelisse.

Mørk, luksuriøs sjokolademake med 70% sjokolade. Toppet med appelsin og pisket krem. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

1.2 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN