nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t
Mørlefse
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t
Mørlefse
Mørlefser kan stekes på takke eller i tørr stekepanne. Legg lefser i fryseren, så har du noe til kaffen når det ringer på døra.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Pisk rømme og sukker. Lunk sirup og rør den ut i melken. Hell blandingen i rømmen. Sikt i mel og hornsalt. Rør deigen lett sammen. Den skal være forholdsvis løs og ikke seig. Sett deigen kaldt en stund.
Del deigen i ca. 10 biter. Kjevle ut deigen ca. ½ cm tykk, runde leiver på størrelse med stekepannen.
Stek lefsene til de er lett gylne på hver side i tørr, varm panne eller på takke. De skal ikke steke så mye at de blir tørre.
Legg lefsene oppå hverandre og dekk med håndkle så de holder seg myke.
Rør sammen smør, sukker og kanel. Smør lefsene når de er kalde og legg to og to oppå hverandre. Skjær lefsen i snipper.
Frys lefsene i plastposer. Lefsene tiner i løpet av 20 minutter i romtemperatur.