Mørlefse Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Mørlefse

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Mørlefse

Fersk mørlefse Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.6 (673 stemmer)
Mørlefser kan stekes på takke eller i tørr stekepanne. Legg ­lefser i fryseren, så har du noe til kaffen når det ringer på døra.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Pisk rømme og sukker. Lunk sirup og rør den ut i melken. Hell blandingen i rømmen. Sikt i mel og hornsalt. Rør deigen lett sammen. Den skal være forholdsvis løs og ikke seig. Sett deigen kaldt en stund.


  2. Del deigen i ca. 10 biter. Kjevle ut deigen ca. ½ cm tykk, runde leiver på størrelse med stekepannen.


  3. Stek lefsene til de er lett gylne på hver side i tørr, varm panne eller på takke. De skal ikke steke så mye at de blir tørre.


  4. Legg lefsene oppå hverandre og dekk med håndkle så de holder seg myke.


  5. Rør sammen smør, sukker og kanel. Smør lefsene når de er kalde og legg to og to oppå hverandre. Skjær lefsen i snipper.


  6. Frys lefsene i plastposer. Lefsene tiner i løpet av 20 minutter i rom­temperatur.

Fersk mørlefse Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.6 (673 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN