Moussefylt jordbærrull
Moussefylt jordbærrull
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 250°. Kle en langpanne som måler ca. 30 x 40 cm med bakepapir.
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland sammen de tørre ingrediensene og sikt dem i deigen. Rør alt forsiktig sammen.
Fordel deigen jevnt ut i langpannen, og stek bunnen midt i ovnen i ca. 5 minutter.
Strø litt sukker over den nystekte kaken, hvelv den opp på bakepapir på en rist, og la den avkjøles under et håndkle.
Skyll og rens jordbærene. Miks eller mos dem til en glatt puré. Hell mosen i en kjele og tilsett gelésukker. Gi blandingen et oppkok under omrøring. Sett kjelen til side for å avkjøles, til mosen begynner å stivne.
Pisk fløte til krem. Smak til med vaniljesukker og finrevet sitronskall. Bland jordbærene med kremen og rør godt. Virker kremen løs, så sett den en stund i kjøleskapet.
Dra bakepapiret av rullekaken, og fordel moussen over. Rull sammen ved hjelp av bakepapiret. Pakk kaken inn i papiret, og legg kaken i kjøleskapet i ca. 1 time.
Pisk fløten til krem. Legg kaken på serveringsfat og fordel krem over kaken. Pynt med jordbær og sitronmelisse.