Moussefylt jordbærrull Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Moussefylt jordbærrull

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Moussefylt jordbærrull

Rullekake med hjemmelaget jordbærmousse Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Rullekake er en klassiker som aldri går av moten. Her får du den i en sommerlig variant med deilig moussefyll.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

250g
Jordbær(ferske)
0.5stk
Sitron(revet skall)

Pynt

1beger
Jordbær(ferske)
1bunt

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 250°. Kle en langpanne som måler ca. 30 x 40 cm med bakepapir.

  2. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland sammen de tørre ingrediensene og sikt dem i deigen. Rør alt forsiktig sammen.

  3. Fordel deigen jevnt ut i langpannen, og stek bunnen midt i ovnen i ca. 5 minutter.

  4. Strø litt sukker over den nystekte kaken, hvelv den opp på bakepapir på en rist, og la den avkjøles under et håndkle.

  5. Skyll og rens jordbærene. Miks eller mos dem til en glatt puré. Hell mosen i en kjele og tilsett gelésukker. Gi blandingen et oppkok under omrøring. Sett kjelen til side for å avkjøles, til mosen begynner å stivne.

  6. Pisk fløte til krem. Smak til med vaniljesukker og finrevet sitronskall. Bland jordbærene med kremen og rør godt. Virker kremen løs, så sett den en stund i kjøleskapet.

  7. Dra bakepapiret av rullekaken, og fordel moussen over. Rull sammen ved hjelp av bakepapiret. Pakk kaken inn i papiret, og legg kaken i kjøleskapet i ca. 1 time.

  8. Pisk fløten til krem. Legg kaken på serveringsfat og fordel krem over kaken. Pynt med jordbær og sitronmelisse.

Rullekake med hjemmelaget jordbærmousse Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN