Myk mandelkake med smak av safran Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
35min

Myk mandelkake med smak av safran

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
35min

Myk mandelkake med smak av safran

Myk mandelkake med smak av safran og mandler. Server med glasur, friske bær og pisket krem. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Kaken er deilig og saftig med smak av safran og mandler. Server den gjerne med bær og lett pisket krem.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Glasur

0.5stk
2dråpe(r)
Sitronsaft(smak til )

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret i en kjele. Bland i safran, og la det avkjøles litt. Rør i sukker og egg.

  2. Bland mel, bakepulver og mandler. Rør det i deigen. Hell deigen i en smurt og strødd hjerteform eller i rund form med en diameter ca. 24 cm.

  3. Baker du kaken i en rund form, blir steketiden noe kortere.

  4. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200° i 25–30 minutter. Avkjøl kaken i formen.

  5. Rør sammen eggehvite, melis og sitron. Hell glasuren i en sprøytepose med liten åpning. Sprøyt glasuren ut til ønsket mønster.

Myk mandelkake med smak av safran og mandler. Server med glasur, friske bær og pisket krem. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN