nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
35min
Myk mandelkake med smak av safran
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
35min
Myk mandelkake med smak av safran
Kaken er deilig og saftig med smak av safran og mandler. Server den gjerne med bær og lett pisket krem.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smøret i en kjele. Bland i safran, og la det avkjøles litt. Rør i sukker og egg.
Bland mel, bakepulver og mandler. Rør det i deigen. Hell deigen i en smurt og strødd hjerteform eller i rund form med en diameter ca. 24 cm.
Baker du kaken i en rund form, blir steketiden noe kortere.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200° i 25–30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Rør sammen eggehvite, melis og sitron. Hell glasuren i en sprøytepose med liten åpning. Sprøyt glasuren ut til ønsket mønster.