Nicolai Lundsgaards rødkål
Nicolai Lundsgaards rødkål Oppskrift
nivå
Lett
totalt
1min

Nicolai Lundsgaards rødkål

nivå
Lett
totalt
1min

Nicolai Lundsgaards rødkål

Perfekt følge til julematen: Rødkål med honning og andefett etter oppskrift fra Nicolay Lundsgaard, kjøkkensjef ved Det Kongelige Hoff. 

Foto: Shutterstock

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (64 stemmer)
Rødkål smaker godt hele året. Her er favorittoppskriften til Nicolai Lundsgaard, kjøkkensjef ved Det Kongelige Hoff. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1dl
Matfett(Andefett. Evt. ribbefett.)
1stk
Sitron(saften)
0.5dl
Mandler(skåldet)
1ts

SLIK GJØR DU

  1. Del kålen i 4, og snitt kålen fint med mandolin eller skarp kniv. Ha kål, eddik, juice, vanilje og honning i en gryte. Kok opp, og la koke i 1 - 1 1/2 time.

  2. Rett før kålen er ferdigkokt tilsettes andefettet. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. 

  3. Hakk mandlene og strø dem over kålen. 

Perfekt følge til julematen: Rødkål med honning og andefett etter oppskrift fra Nicolay Lundsgaard, kjøkkensjef ved Det Kongelige Hoff. 

Foto: Shutterstock

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (64 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN