Nøttebrød med kefirmelk
Nøttebrød med kefirmelk Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t

Nøttebrød med kefirmelk

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t

Nøttebrød med kefirmelk

Deilig nøttebrød som blir godt og saftig med kefirmelk. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.4 (15 stemmer)
Hornene kan du bake på forhånd og legge i fryseren. Varm dem før servering, og de smaker som nystekt. Horn er godt til ost og alle annen julemat.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5l
Kefir(eller kulturmelk)
2ss
Smør(smeltet)

SLIK GJØR DU

  1. Lunk melken, smuldre i gjær og rør til den er oppløst. Ha i salt, honning, smeltet smør, hakkede valnøttkjerner og sesamfrø. Bland godt sammen og ha i så mye hvetemel at du får en passe fast deig, slik at den ikke klisser.

  2. La deigen heve under plast på et lunt sted til ca. dobbel størrelse i (ca. 30 minutter).

  3. Legg deigen på bakebordet. Del deigen i to og trill hvert emne til runde brød. Snitt i brødene for å få en fin fasong.

  4. La brødene etterheve under plast på lunt sted (i ca. 20 minutter) på stekeplate dekket med bakepapir. Pensle med sammenvispet egg eller vann.

  5. Stek brødene i nedre del av ovnen 200° i ca. 30 minutter. Avkjøl dem på rist.

Deilig nøttebrød som blir godt og saftig med kefirmelk. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.4 (15 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN