nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t
Nøttebrød med kefirmelk
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t
Nøttebrød med kefirmelk
Hornene kan du bake på forhånd og legge i fryseren. Varm dem før servering, og de smaker som nystekt. Horn er godt til ost og alle annen julemat.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Lunk melken, smuldre i gjær og rør til den er oppløst. Ha i salt, honning, smeltet smør, hakkede valnøttkjerner og sesamfrø. Bland godt sammen og ha i så mye hvetemel at du får en passe fast deig, slik at den ikke klisser.
La deigen heve under plast på et lunt sted til ca. dobbel størrelse i (ca. 30 minutter).
Legg deigen på bakebordet. Del deigen i to og trill hvert emne til runde brød. Snitt i brødene for å få en fin fasong.
La brødene etterheve under plast på lunt sted (i ca. 20 minutter) på stekeplate dekket med bakepapir. Pensle med sammenvispet egg eller vann.
Stek brødene i nedre del av ovnen 200° i ca. 30 minutter. Avkjøl dem på rist.