Nøttesprø sukkersyltete epler med pisket krem
Nøttesprø sukkersyltete epler med pisket krem Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Nøttesprø sukkersyltete epler med pisket krem

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Nøttesprø sukkersyltete epler med pisket krem

EPLE PÅ PINNE: Deilige og litt sprø eplebåter med pisket krem som er morsomme å servere - og som garantert faller i smak både hos små og store gjester!

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Deilige og litt sprø eplebåter som er morsomme å servere – og som garantert faller i smak både hos små og store gjester!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Eple(Fast og syrlig)
0.5stk
Sitron(Skallet og saften)
1dl

Til servering

SLIK GJØR DU

  1. Skrell eplene og kutt dem i båter. Lag 8 båter på ett eple. 

  2. Smelt en karamell på sukkeret. Ha i sitronsaft og rør ut. Tilsett så litt vann, slik at karamellen blir rennende. 

  3. Legg oppi eplene, sammen med kanelstang, vaniljestang og sitronskall. La dette putre i rundt 5 minutter til eplene er knapt møre. Trekk kjelen til side, og avkjøl. 

  4. Når eplene har kjølt seg ned, fester du dem på spyd, og dypper dem i mel, eggehvite og til slutt i hasselnøtter. 

  5. Friter i nøytral olje på 190 grader til de er gylne og fine på utsiden. Server med pisket krem.  

EPLE PÅ PINNE: Deilige og litt sprø eplebåter med pisket krem som er morsomme å servere - og som garantert faller i smak både hos små og store gjester!

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN