Oksegryte med løpestikke
Oksegryte med løpestikke Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t

Oksegryte med løpestikke

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t

Oksegryte med løpestikke

FERSK OKSEGRYTE: En sunn og enkel gryterett med masse smak av rotgrønnsaker og løpstikke. - Kok til kjøttet er så mørt at du lett kan rive det fra hverandre, sier Karla Siverts.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.5 (1 stemmer)
Dette er en sunn og enkel gryterett med masse smak av rotgrønnsaker og deilig løpstikke. Har du ikke løpstikke, så bruk fersk persille.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Høyrygg av storfe(eller annet kokekjøtt)
Vann(nok til å dekke kjøttet)
1stk
Løk (kepaløk)(i store terninger)
1stk
Kålrot (Kålrabi)(i store terninger)
3stk
Gulrot(i store terninger)
4stk
0.25stk
Purreløk(i ringer)
1bunt
Løpstikke(tørket eller fersk, evt. persille)
1klype(r)
Salt(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Kutt kjøttet i grove terninger. Legg kjøttet i kaldt vann sammen med pepper, laurbær og stilken fra løpstikke (el. persillestilk). Vannet skal dekke kjøttet. 

  2. Kok opp mens du skummer av. Kok til kjøttet er mørt og du lett kan rive det fra hverandre. Løft ut kjøttet.

  3. Grønnsakene kuttes i store terninger og kokes møre i kraften. Smak til med salt og pepper. 

  4. Ha kjøttet tilbake i kraften, og strø godt med hakket løpstikke over. Server med kokte poteter til.

FERSK OKSEGRYTE: En sunn og enkel gryterett med masse smak av rotgrønnsaker og løpstikke. - Kok til kjøttet er så mørt at du lett kan rive det fra hverandre, sier Karla Siverts.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN