Ølbraisert stek av høyrygg
Ølbraisert stek av høyrygg Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
10t

Ølbraisert stek av høyrygg

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
10t

Ølbraisert stek av høyrygg

STEK AV HØYRYGG: Rause skiver servert med rotgrønnsaker og nydelig saus.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (184 stemmer)
Dette er matlaging uten stress! Sett gryta i stekeovnen, la den stå på lav varme i 8-10 timer og du har garantert fått en nydelig stek – så mør at du kan rive den i strimler. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til)
1stk
Rødløk(i grove biter)
2dl
3stk
Rosmarin(stilker)
5dl
Øl(bayer, eller vann)

SLIK GJØR DU

  1. Gni kjøttet godt inn med salt og pepper. Gjør gjerne dette en dag i forveien hvis du har muligheten.

  2. Brun kjøttet på høy varme i panne på alle sider. Legg kjøttet over i en ildfast gryte eller form.

  3. Stek så løk, hvitløk og pepperkorn til det blir lysebrunt i samme panne. Legg det over kjøttet.

  4. Kok ut pannen med vannet og hell vannet over kjøttet. Hell over øl, og legg på rosmarinkvistene. 

  5. Sett på lokk eller aluminiumsfolie. La gryten stå i ovnen i 8-10 timer på 90 grader. Trykk på kjøttet så kjenner du at det nesten faller fra hverandre. Server steken med det du liker, bakte rotgrønnsaker er godt til. 

STEK AV HØYRYGG: Rause skiver servert med rotgrønnsaker og nydelig saus.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (184 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN