Ostefat med ­aprikoschutney Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
24t

Ostefat med ­aprikoschutney

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
24t

Ostefat med ­aprikoschutney

Hjemmelaget aprikoschutney er kjempegodt på ostefatet Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Ost er lettvint og godt å sette på bordet. Osten kan nesten være som dessert. Temperer ostene ca. 1 time før servering. Kok din egen aprikosmarmelade som er perfekt følge til osten.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Aprikoschutney

200g
Aprikos(tørket)
2dl
2ss
Valnøtter(grovt hakket)

Til ostefatet

1stk

SLIK GJØR DU

  1. Skjær eller klipp aprikosene i biter. Kok med vann og sitronsaft, stjerneanis og hel kanel i 10–15 minutter. Rør slik at det moser seg litt. Rør inn hakkede nøtter og sherry.

  2. Avkjøl og ha marmeladen i glass. Oppbevar kjølig til servering.

  3. Legg opp osten og sett fram marmeladen. Server med kjeks eller knekkebrød.

Hjemmelaget aprikoschutney er kjempegodt på ostefatet Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN