Ostelengder Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t

Ostelengder

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t

Ostelengder

Ostebrød med cottage cheese, soltørket tomat og provencekrydder. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Saftig og godt brød med masses smak. Bruker du for eksempel en vellagret hvitost, får brødet enda mer smak. Passer godt som tilbehør til middag.   

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

1ss
Provencekrydder(eller andre friske urter)
1stk
Egg(pisket)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melk og vann til 37°. Rør gjæren ut i litt av væsken. Tilsett resten blandet med smør. Rør i
    salt, cottage cheese, halvparten av osten og det meste av melet. Arbeid deigen smidig. Dekk den til og la den heve ca. 40 minutter.

  2. Ta deigen opp på bakebordet. Kna deigen og kjevle den ut til et rektangel.

  3. Strø på resten av osten, hakkede tomater og urter over. Rull sammen. Legg lengdene på bakepapirkledd stekeplate og etterhev
    ca. 30 minutter. Pensle med egg og strø på grovsalt.

  4. Stek lengden midt i ovnen ved 225° i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

  5. Lengden smaker best nybakt, for eksempel til en salat eller suppe. Den kan fryses og varmes før servering.

Ostebrød med cottage cheese, soltørket tomat og provencekrydder. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN