Ostepiroger
Ostepiroger Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Ostepiroger

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Ostepiroger

FINGERMAT: Små fylte piroger med ost og skinke.

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.1 (5 stemmer)
Små fylte piroger med ost og skinke egner seg godt som fingermat eller en enkel middag servert med grønn salat.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Deig

3dl
0.5pakke(r)
3ss
Nøytral matolje(eller smeltet margarin)
0.5ts

Fyll

200g
200g
100g
Parmesan(revet)
1ss
Oregano(frisk)
1stk
Egg(til pensling)
Tomatpuré(eventuelt litt tomatsaus)

SLIK GJØR DU

  1. Varm opp melken til 37 °C. Smuldre gjæren og rør den ut i den lunkne melken. Tilsett olje, salt, sukker og det meste av hvetemelet. Hold av litt mel til utbaking. Elt deigen til en jevn og smidig deig. Dekk bakebollen med plast, og la den heve på et lunt sted i ca. en halv time. 

  2. Bland sammen skinkebitene, revet ost, oregano og eventuelt tomatsaus.

  3. Del deigen i 20 like deler. Kjevle eller trykk ut til tynne, runde lefser. Fordel fyllet på den ene siden, og brett den andre halvparten av deigen over. Trykk pirogen sammen med en gaffel. Pensle pirogene med sammenpisket egg.

  4. Stek pirogene midt i ovnen ved 220 °C i 12—15 minutter. Serveres nystekte.

  5. Pirogene kan også lages med ferdig butterdeig. 

FINGERMAT: Små fylte piroger med ost og skinke.

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.1 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN