Ostesufflé Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 15min

Ostesufflé

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 15min

Ostesufflé

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.6 (67 stemmer)
Ostesufflé er deilig helgemat. Husk at når du lager ostesufflé, er det gjestene som skal vente på maten og ikke omvendt. Ostesufflé skal settes direkte på bordet, for den faller fort sammen!      

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3dl
5stk
300g
1ts

SLIK GJØR DU

  1. ss smør smeltes i en kjele. Tilsett 4 ss hvetemel og spe med 3 dl melk til en tykk, hvit saus. Rør godt mens du sper. Skill 5 egg i plomme og hvite. Stivpisk hvitene. Rør eggeplommer, 300 g revet hvit ost og 1 ts salt i sausen. Rør forsiktig inn stivpiskede eggehviter.

  2. Hell røren i en smurt suffléform, som rommer ca. 1 ½ liter. Stek suffleen på nederste rille i ovnen ved 175º i ca. 60 minutter. Server straks med en salat og gjerne godt brød til. 

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.6 (67 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN