Ovnsbakt frittata med rosettkål og parmesan Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
15min

Ovnsbakt frittata med rosettkål og parmesan

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
15min

Ovnsbakt frittata med rosettkål og parmesan

OMELETT MED KÅL: Denne frittataen med rosettkål passer utmerket som en lett middag.

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt / Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (5 stemmer)
Den nye kålen rosettkål kan gjerne spille hovedrollen i en ovnsbakt omelett. På italiensk kalles denne luftige omeletten for frittata og på spansk tortilla. Med litt tomat og vellagret ost blir det en nydelig liten rett som du med stolthet kan servere for eksempel på tapasbordet eller som en lettvint middag.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
8stk
Rosettkål(vasket og delt i to)
8stk
Cherrytomat(delt i to)
1fedd
Hvitløk(finhakket)
1stk
Sjalottløk(finhakket)
2ss
Smør(til steking)
4ss
Parmesan(eller annen vellagret ost)
4stk
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 190 °C. Vask rosettkålen og del dem gjerne i to.

  2. Fres dem i to minutter i varm panne med litt smør. Tilsett delte tomater, hakket løk og hvitløk og fres videre i et par minutter.

  3. Visp sammen egg, melk, ost og krydder og hell over.

  4. Sett pannen i ovnen og bak til omeletten har fått litt farge og har stivnet - cirka 10 minutter. NB! Tåler ikke håndtaket på pannen ovnsvarmen, bruk heller en ildfast form.

OMELETT MED KÅL: Denne frittataen med rosettkål passer utmerket som en lett middag.

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt / Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN