Ovnsbakt grønnkålomelett
Ovnsbakt grønnkålomelett Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
25min

Ovnsbakt grønnkålomelett

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
25min

Ovnsbakt grønnkålomelett

ENKELT MÅLTID: Enten det er frokost, lunsj eller middag passer denne omeletten ypperlig!

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.1 (3 stemmer)
En enkel og kjempegod omelett med grønnkål, kokte poteter og løk. Denne kan du, sammen med godt brød, gjerne servere som middag på en kjøttfri mandag. Om du har noen grønnsaksrester er de supre å bruke i en slik omelett.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
1fedd
Hvitløk(finhakket)
1stk
Løk (kepaløk)(finhakket)
200g
Grønnkål(hakket)
2stk
Potet(kokte, i terninger)
Salt(smak til)
Svart pepper(nykvernet, smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Ha oljen i en stekepanne med avtakbart håndtak og la løk og hvitløk surre over middels varme til den blir blank, ca. 2 minutter.

  2. Tilsett potetterninger og hakket grønnkål og la det surre videre i 5 minutter.

  3. Sett pannen inn i ovnen og stek omeletten på 200 °C til den har stivnet, ca. 15 minutter. 

  4. Bruk en stekepanne som du kan ta av håndtaket på - den skal nemlig inn i stekeovnen. Har du ikke en slik panne, kan du helle blandingen over i en ildfast form når egg- og cottage cheese-blandingen tilsettes.

  5. Pisk eggene lett og tilsett cottage cheese, salt og pepper.

  6. Hell blandingen over grønnsakene og potetene i pannen. Rør rundt, slik at grønnsakene fordeler seg jevnt i pannen.

  7. Du kan også la pannen stå på svak varme på platen til eggemassen har stivnet.

ENKELT MÅLTID: Enten det er frokost, lunsj eller middag passer denne omeletten ypperlig!

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.1 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN