Ovnsbakt ishavsrøye med couscous og sitrussalat
Ovnsbakt ishavsrøye med couscous og sitrussalat Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t

Ovnsbakt ishavsrøye med couscous og sitrussalat

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t

Ovnsbakt ishavsrøye med couscous og sitrussalat

Lekker og mager fisk med couscous og sitrussalat. Foto: synn

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Ishavsrøye er oppdrettet i det kalde havet i nord. Den har fast, saftig og delikat fiskekjøtt med lys rosa farge, og den har lav fettprosent. Her er den bakt i ovn, noe som bevarer smak og saftighet.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Sitrussalat

1stk
1klype(r)
1kopp(er)
2stk
1.5ts
2stk
2dl
Hvitvin(tørr, eller eplejuice)

Couscous

3dl
Vann(kokende)
1ts
1stk
Rødløk(finhakket)
0.5stk
Paprika(grønn)
0.5stk
Paprika(rød)

SLIK GJØR DU

  1. Rens fiskene, skjær av hode og hale og klipp av finnene. Skjær 3–4 skråsnitt i skinnet på den ene siden. Dryss salt i snittene og i buken på fiskene.

  2. Legg fiskene i ildfast fat med snittsiden opp. Skjær den ene sitronen i tynne skiver og stikk dem i snittene. Skjær den andre sitronen i tynne båter og legg dem rundt fiskene. Hell hvitvin over. Bak fiskene, til de så vidt slipper beinet, i ovn ved 175° i ca. 25 minutter.

  3. Hell kokende vann over couscousen. Dekk den til og la den stå til alt vannet har trukket inn. Rør inn de øvrige ingrediensene.

  4. Skrell sitrusfruktene og skjær fruktkjøttet i små terninger. Bland dem og smak til med olje, salt og pepper.

  5. Server fisken med couscous og sjyen som saus og salaten ved siden av.

Lekker og mager fisk med couscous og sitrussalat. Foto: synn

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN