Ovnsbakte cherrytomater med urter
Ovnsbakte cherrytomater med urter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
35min

Ovnsbakte cherrytomater med urter

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
35min

Ovnsbakte cherrytomater med urter

<b>SØDME:</b> Ovnsbakte tomater får en fin, egen sødme, og passer perfekt som tilbehør til kjøtt- eller fiskeretter, eller rør inn i en porsjon pasta.

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.4 (12 stemmer)
Det finnes ikke bedre tilbehør enn ovnsbakte cherrytomater som får stå og godgjøre seg i ovnen over lang tid sammen med deilige friske urter. Jo lenger de står, jo mer smak på tomatene. Server tomatene til all slags kjøtt-, fisk- eller kyllingretter eller som en egen rett, gjerne med et dryss av parmesan.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.25bunt
Timian(Cirka seks stilker)
2ss
Oregano(helst fersk)

SLIK GJØR DU

  1. Smør en ildfast form med olje. Legg i tomatene.

  2. Skrell hvitløksbåtene, del i to og ha dem i formen.

  3. Dryss på flaksalt, sukker og urter. Ha noen dråper olivenolje på.

  4. Sett tomatene inn i ovnen på 150°C og stek dem minst 30 minutter - gjerne i 1-2 timer. Jo lenger de står, jo mer smak blir det. Står de lenger enn en time kan du senke varmen til 120 grader.

<b>SØDME:</b> Ovnsbakte tomater får en fin, egen sødme, og passer perfekt som tilbehør til kjøtt- eller fiskeretter, eller rør inn i en porsjon pasta.

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.4 (12 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN