Ovnsbakte vaktler
Ovnsbakte vaktler
HELSTEKT FUGL: I fjor satt Karla Siverts vaktler på menyen på nyttårsaften. Nå får du oppskriften her.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 100 grader. Brun vaktlene godt på alle sider i oljen i en panne på høy varme. Mot slutten har du i hvitløken med de åpne feddene ned.
Ha så i smøret, og skru ned varmen. Øs godt med smør over fuglene i 4-5 minutter.
Sett så pannen inn i ovnen med hvitløken og det hele, og la fuglene stå og kose seg der inne i 10-20 minutter.
Hvis du er usikker: Sjekk om de er ferdige ved å skjære et lite snitt ned oppe ved ryggbeinet - du vil ha den rosa ved beinet - men ikke rå.
La fuglene hvile i minst 10 minutter før du skjærer i dem. Bruk stekesjyen som saus, og ikke glem å spise de deilige hvitløksfeddene!
Server med mozarellasalat og pesto-gnocchi.
HELSTEKT FUGL: I fjor satt Karla Siverts vaktler på menyen på nyttårsaften. Nå får du oppskriften her.
Foto: Mette Møller