Paella
Paella Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t

Paella

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t

Paella

Oppskrift på paella Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Jeg tror mange kvier seg for å lage paella. Det er det ingen grunn til, for Paella er enkelt. Vipps så strømmer det spanske rytmer fra kjøkkenet - det blir fest! Ikke er det dyrt heller - dette er jo egentlig Spanias utgave av lapskausen. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
300g
Risottoris((evt. paellaris) )
2stk
Tomat(store)
1klype(r)
1stk
Paprika(rød)
10stk
3ss
Bladpersille(finhakket)
1stk

SLIK GJØR DU

  1. Det beste er å bruke en paellapanne, men en stor stekepanne kan gjøre susen.

  2. Stek kyllingklubbene gylne i olje. Ha i risen og og rør til den blir blank.

  3. Ha i hakket løk og stek under omrøring til den er gyllen. Ha i knust hvitløk, stek i ett minutt og ha i finhakket tomat og hvitvin. Risen bruker drøye 20 minutter på å bli ferdig.

  4. Ha safran i et glass, ha i vann og rør rundt. Ha i panna (og gjenta prosessen for å få med all safranen). Ha i cayennepepper, pepper og fiskebuljong.

  5. Legg biter med paprika, reker, blåskjeller og erter i panna. Når blåskjellene åpner seg og risen er ferdig kan det serveres, gjerne med litt, persille, sitron og salt. (Du kan eventuelt legge på lokk for dampe blåskjellene).

Oppskrift på paella Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN