Panert kveite med sennepssaus
Panert kveite med sennepssaus  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
2t

Panert kveite med sennepssaus

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
2t

Panert kveite med sennepssaus

Kveite er den klassiske julefisken, men hva med en liten vri? Panert i brød med sennepssaus er denne retten uimotståelig! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Kveite er julefisken fremfor noen. Server den tradisjonelt kokt med smeltet smør, kokte grønnsaker og poteter, eller mer utradisjonelt som her med brød.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
1ss
1stk
2ss
Smør(til steking)
2ss
Olivenolje(til steking )

Sennepssaus

1stk
Eggeplomme(hardkokt)
1dl
Olivenolje(kan byttes ut med rapsolje)
2ts
Kruspersille(hakket)
1ts
Estragon(hakket)
1ts
Kapers(hakket)
2ts
Sylteagurk(hakket)
1klype(r)
1klype(r)

Tomat- og olivenbrød

2.5dl
1ts
4stk
Soltørkede tomater(i små terninger)
6stk
Oliven(sorte, i ringer)

SLIK GJØR DU

  1. Start med brødet. Varm melken til den er fingervarm, tilsett olje. Smuldre gjæren i bakebollen og hell melken med oljen over. Tilsett resten av ingrediensene og elt deigen til den er blank og smidig. Dekk godt til og la heve til dobbelt størrelse, ca. 45 minutter.

  2. Elt deigen lett om og form den til et brød. Legg det på bakepapir på stekebrett, dekk brødet til og la det etterheve i ca. 20 min. Snitt brødet og pensle det med lunkent vann.

  3. Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 200º i ca. 35 minutter til det er gjennomstekt. Avkjøl det på rist.

  4. Lag sennepssausen. Mos egge-plomme sammen med sennep. Visp inn olje i en tynn stråle, som til majones. Rør inn resten av ingrediensene og smak til med salt. Sett sausen i kjøleskap til den skal brukes.

  5. Skjær fiskefilten i fire jevnstore stykker. Bland mel, salt og pepper på en tallerken. Visp egget sammen på en annen tallerken og ha strø-kavring på den tredje tallerkenen. Vend fisken først i mel, deretter i egg og til slutt i strøkavring.

  6. Varm smør og olje i steke- pannen og stek fisken på middels varme til den er gyllen og knapt gjennomstekt, ca. 2-3 minutter på hver side.

  7. Server fisken varm med den kalde sausen, nystekt brød og salat eller kokte grønnsaker.

Kveite er den klassiske julefisken, men hva med en liten vri? Panert i brød med sennepssaus er denne retten uimotståelig! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN