Pannekaker i søt appelsinsaus
Pannekaker i søt appelsinsaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min

Pannekaker i søt appelsinsaus

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min

Pannekaker i søt appelsinsaus

PANNEKAKER I SØT APPELSINSAUS: Dette er fenomenalt god turmat som smaker godt for både liten og stor. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (8 stemmer)
Dette er fenomenalt god turmat som smaker godt for både liten og stor. Raskt og enkelt å koke sammen over bålet eller primusen. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4dl
Eplesaft(eller appelsinjuice)

Pannekaker

4stk
0.5ts
2ss
Margarin(til steking)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt maragin i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.

  2. Varm sukker og smør i ei god turpanne, hell på eplesaften og riv litt appelsinskall over. La dette koke inn til en passe tykk saus.
  3. Pannekakene har du stekt ferdig hjemme, brettet i trekanter og tatt med på tur. Legg de kalde pannekakene i turpanna, og lun dem i den varme appelsinsausen.

  4. Ekstra fin blir retten hvis du legger i tynne appelsinskiver rett før servering.

  5. Pannekakene lager du som sagt hjemme. Ta med deg fire eller fem kalde pannekaker på tur. Slik gjør du:

  6. Bland mel og salt. Tilsett halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn egg. La røren svelle i ca. ½ time.

PANNEKAKER I SØT APPELSINSAUS: Dette er fenomenalt god turmat som smaker godt for både liten og stor. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (8 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN