Pannestekt lakrisskrei med sort risotto
Pannestekt lakrisskrei med sort risotto Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Pannestekt lakrisskrei med sort risotto

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Pannestekt lakrisskrei med sort risotto

UVENTET KOMBO: Lakris og skrei, hvem skulle trodd?

Foto: Jan Ivar Nykvist

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Skrei stekt i panne med godt smør og urter er noe av det enkleste og beste som finnes! Sammen med risotto og spinat blir det fortsatt enkelt – og fantastisk godt! Ved å farge risottoen med blekksprutblekk får du en morsom effekt, fin presentasjon, samtidig som du beholder den gode risotto-smaken. Og med Lakris sier du? JA, det er en uventet og fantastisk kombinasjon! 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Risotto

200g
Risottoris(gjerne arborioris)
1stk
Sjalottløk(finhakket)
1dl
Hvitvin(tørr)
8dl
Fiskekraft(eller skalldyrkraft / eplejuice)
1stk
Eple(grønt, i små terninger)
Blekksprutblekk(eller sort konditorfarge fra Cacas)

Skrei

Skrei(uten bein og skinn)
1ss
Timian(grovhakket)
Spinat(babyspinat, to never)
2ss
Lakrispulver(fra Johan Bülow)

SLIK GJØR DU

  1. Fres risen i olivenoljen sammen med løken på middels varme i 3-4 minutter under omrøring.

  2. Ha i hvitvinen i risen og la koke under omrøring til hvitvinen er kokt inn.

  3. Fortsett å tilsette kraften litt etter litt til alt er hatt i. La koke til risen er al dente. Dette tar 11-13 minutter.

  4. Dra kjelen av varmen og tilsett revet parmesan og smør. Sett på lokk og la risottoen stå i 1 minutt før smør og ost røres inn. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Vend inn epleterningene og blekksprutblekk.

  5. Del skreien i porsjonsstykker og vend i lakrispulver, salt og pepper. Stek Skreien med smør og timian på middels varme til skreien skiver seg når du trykker lett på den. Dette tar 10-12 minutter (kommer litt an på fiskens tykkelse).

  6. Ha spinaten i panna og stek sammen med fisken de siste to minuttene.

  7. Ha over sitronsaft like før servering.

  8. Ha risottoen på tallerkener og topp med spinat og stekt Skrei. Ha litt av smøret over Skreien og server.

UVENTET KOMBO: Lakris og skrei, hvem skulle trodd?

Foto: Jan Ivar Nykvist

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN