Paprika- og fetaostbakt laks
Paprika- og fetaostbakt laks Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
30min

Paprika- og fetaostbakt laks

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
30min

Paprika- og fetaostbakt laks

Ovnsbakt laks med fetaost og ajvar relish, en deilig paprikasaus. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.6 (3 stemmer)
Lettvint lakseform med god smak. Ajvar relich, som er en sterk paprikasaus, kan du kjøpe i dagligvareforretninger med godt utvalg eller i innvandrer­butikker.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Laks(filet, à 125 g)
1klype(r)
1klype(r)
2dl
Ajvar Relish(crika 200 g, evt. rød pest)

Servering

1kg
Potet(mos)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 250° og sett poteter til koking.

  2. Skyll fisken i kaldt vann og tørk den godt. Legg fiskebiter i en ildfast form. Strø på salt og pepper. Smuldre fetaosten i relichen eller den røde pestoen. Fordel blandingen over laksen og tilbered formen midt i ovnen i 8–10 minutter.

  3. Server med kokte poteter som du moser med litt smør, salt og finhakket vårløk. En salat er godt til.

Ovnsbakt laks med fetaost og ajvar relish, en deilig paprikasaus. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.6 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN