Parmesanpanert klippfisk med chorizo
Parmesanpanert klippfisk med chorizo Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Parmesanpanert klippfisk med chorizo

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Parmesanpanert klippfisk med chorizo

Smaksrik middag med parmesanpanert klippfisk og chorizo. Denne herlige retten toppes med en deilig sennepssaus. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Klippfisk som skal stekes, må vannes ekstra godt ut. Gjerne så lenge som 3 døgn. Det er bedre å salte på tallerkenen enn at fisken serveres for salt.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
Klippfisk(skinn- og benfri)
1stk
1ss
4ss
Kavring(strøkavring)
2ss
Smør(til steking)
1stk
Tomat(stor)

Sennepssaus

1ss
Sennep(grov)
0.5stk
Sitron(revet skall og saft)
1stk
Eple(syrlig, fint revet)
1ss
Dill(hakket)
1ts

SLIK GJØR DU

  1. Vann ut klippfisken og skjær den i porsjonsstykker. Tørk bitene godt og vend dem først i mel, deretter i sammenpisket egg med melk og til slutt i en blanding av strøkavring og parmesan.

    Stek fisken gyllen og gjennomstekt i olje og smør, ca. 3 minutter på hver side. Bruk middels varme, så paneringen ikke blir brent.

    Flå tomatene, skrap ut frøene og skjær tomatkjøttet i små terninger. Skjær pølsen i terninger. Stek tomat og pølse lett i fettet etter fisken.

    Rør sammen ingrediensene til sausen og smak til med en anelse salt og pepper.

    Server fisken nystekt med saus, kokte poteter og grønnsaker, f.eks. brokkoli eller aspargesbønner. Fordel tomat og chorizo over.
    Sausen kan om ønskes varmes forsiktig før servering.

Smaksrik middag med parmesanpanert klippfisk og chorizo. Denne herlige retten toppes med en deilig sennepssaus. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN