Påskegryte Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 20min

Påskegryte

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 20min

Påskegryte

Deilig påskegryte med lam, tomater og oliven. Står å putrer seg ferdig. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Oppskrift

Vurdering

2.3 (23 stemmer)
Fårikålkjøttet kan gjerne brukes til andre retter enn nasjonalretten. Prøv denne gode gryta med tomater og oliven, som er perfekt påskemat.      

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1.5kg
Lammelår(evt. lammebog - med bein )
2stk
1boks(er)
Hakkede tomater(hermetiske)
3dl
1ts
1ts
Timian(tørket)
10stk
Oliven(sorte)
10stk
Oliven(grønne)
0.5stk
2ss
Mynte(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Stek kjøttet i olje til det blir pent brunt. Hakk løk og hvitløk og la den steke med i noen minutter.

  2. Ha i tomater, vann, salt, pepper og timian og la dette trekke på svak varme i ca. 60 minutter eller til kjøttet begynner
    å løsne fra bena.

  3. Dryss over kapers, finhakket rød-løk, oliven og mynte.

  4. Server gjerne lammegryta med flatbrød, gode mandel-poteter og rømme.

Deilig påskegryte med lam, tomater og oliven. Står å putrer seg ferdig. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Oppskrift

Vurdering

2.3 (23 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN