Påskepudding med multe Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
35min

Påskepudding med multe

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
35min

Påskepudding med multe

NY VRI: «Påskeegg»-dessert med tjukkmjølk og molte

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (60 stemmer)
Dette er en kjempegod påskedessert. Puddingen blir ekstra morsom å servere dersom du monterer den i løkkokte eggeskall.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pudding

2.5dl
Tjukkmelk(fra Røros)
4stk
Gelatin(plater)

Multepuré

0.5l
3stk
Gelatin(plater)

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp sukker og fløte. Tilsett oppbløtt gelatin.

  2. Trekk kjelen til side og visp inn tjukkmjølka.

  3. Fordel massen i eggeskall. De er kokt i litt vann med løk for å få gul farge. Sett kaldt slik at massen stivner som en pudding.

  4. Legg litt multepuré på toppen av puddingen, som en eggeplomme.

  5. Kjør multene til pure i en kjøkkenmaskin, og sil.

  6. Varm pureen i en kjele, og smelt gelatinen i den varme pureen. Den skal ikke koke, bare varmes.

  7. Smak til med sukker til du synes pureen er passe søt.

NY VRI: «Påskeegg»-dessert med tjukkmjølk og molte

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (60 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN