nivå
Middels
aktiv
18min
totalt
20min
Pasta med blåskjell i karri
nivå
Middels
aktiv
18min
totalt
20min
Pasta med blåskjell i karri
Grønn pasta gir vakker fargekontrast til de gylne blåskjellene.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1kg
2kvist
1dl
1ss
2stk
Sjalottløk(hakket)
3ts
1ss
4dl
Fiskebuljong(blåskjellkraft)
1stk
Eple(syrlig)
300g
Pasta(grønn)
SLIK GJØR DU
Kontroller at alle skjellene er tett lukket eller lukker seg når du banker på dem.
Legg skjellene i et rommelig kokekar med persille og hvitvin. Damp dem under lokk på sterk varme til de åpner seg, i 3–4 minutter. Rist på kokekaret av og til så skjellene blir jevnt dampet.
Kast skjell som ikke har åpnet seg. Rensk ut skjellmaten.
Sil og mål opp kraften og spe om nødvendig til 4 dl.
Fres løk og karri i olje til det dufter kraftig av karrien.
Dryss på mel, rør godt om og spe med blåskjellkraften. La sausen småkoke i 3—4 minutter. Smak om den trenger ekstra salt.
Skrell og grovriv eplet og rør det i sausen sammen med blåskjellene.
Kok pastaen etter anvisningen på pakken mens skjellene damper. Sil av kokevannet og rør inn blåskjellene i karrisausen.