Pavlova med pistasier og sjokolade
Pavlova med pistasier og sjokolade Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Pavlova med pistasier og sjokolade

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Pavlova med pistasier og sjokolade

Den perfekte sommerdesserten: Pavlova! Med pistasje og sjokolade, og masse deilig topping som mango og bær er dette en sikker vinner Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

En raus pavlova med deilige ­frukter og bær er perfekt dessert en hyggelig sommerkveld.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

1stk
4stk
Aprikos(kan byttes ut med nektarin og fersken)
300g
Jordbær(bland gjerne inn andre ferske bær)

Marengsbunn

1krm
1ts
Hvitvinseddik(Kan byttes ut med bringebæreddik)
0.5pakke(r)

SLIK GJØR DU

  1. Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk sakte sammen med litt salt til et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, ­tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

  2. Vend inn siktet maisenna og eddik med en skje. Legg bake­papir på et stekebrett og tegn en sirkel etter en kakeform, ca. 24 cm. Fordel marengsen i sirkelen, strø på nøtter, form det til en kake, ca. 2 ½ cm høy.

  3. Stek kaken midt i ovnen ved 160° i ca. 1 time til bunnen er sprø på yttersiden og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut og legg den på et kakefat.

  4. Bland sjokoladesaus forsiktig inn i pisket krem eller legg krem over bunnen og fordel sjokoladesaus over.

  5. Pynt med frukt og bær, f.eks. bringebær, nektariner i båter og biter av moden mango.

Den perfekte sommerdesserten: Pavlova! Med pistasje og sjokolade, og masse deilig topping som mango og bær er dette en sikker vinner Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN