Pepperkrabbe
Pepperkrabbe Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Pepperkrabbe

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Pepperkrabbe

PEPPERKRABBE: Dette er en spennende oppskrift der den milde og fine krabbesmaken møter masse grovmalt pepper og asiatisk krydder.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (17 stemmer)
Dette er en spennende oppskrift der den milde og fine krabbesmaken møter masse grovmalt pepper og asiatisk krydder. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Krabbe (Taskekrabbe)(eller ti klør)
5fedd
Hvitløk(hakket)
2ss
Svart pepper(grovkvernet)
2dl
Vann(eller kyllingkraft)
1ss
Ingefær(hakket)
0.5stk
Rød chili(finhakket)
1klype(r)
Koriander(til å strø over)

SLIK GJØR DU

  1. Hvis du bruker rå krabber, så fjern paven og gjellene og del så krabbene i biter. Knekk klørne forsiktig, for da trekker de til seg mer smak. Stek krabbene i litt olje i en vid kjele først, i 3-4 minutter, og ta dem deretter ut av kjelen. 

  2. Smelt smøret i kjelen og ha oppi hakket hvitløk, pepper og fivespice krydder. Ha deretter i østerssaus, soyasaus, vann/kraft, ingefær og chili. 

  3. La dette koke ett minutt før du har krabbene oppi og kok på middels varme i rundt ti minutter. Pass på så det ikke koker tørt, juster med vann. 

  4. Bruker du ferdigkokt krabbe så dropp fresingen først, og la krabbene varme seg i sausen i fem minutter. Server med frisk koriander.

PEPPERKRABBE: Dette er en spennende oppskrift der den milde og fine krabbesmaken møter masse grovmalt pepper og asiatisk krydder.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (17 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN