Persetorsk Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Persetorsk

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Persetorsk

FIN: Persetorsk er fiin gammel bergensmat.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk
Laktose
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.4 (98 stemmer)
Dett er god mat! Sukkersaltingen gjør at torsken blir ekstra fast i fisken. Andreas Viestad serverer med en enkel dillsaus med erter og lakse-eller ørretrogn. Det er også godt med dillstuede rotfrukter. De lager du enkelt ved å skjære gulrot og kålrot i staver, krydre med tørket dill og steke dem på lav varme i smør. Merk at fisken skal ligge et døgn i sukker og salt før du tilbereder den.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Torsk(evt noe mindre, torskefilet, helst i to omtrent like store stykker)
40g
2ss
Hvitvin(smak til!)
2ss
Sjalottløk(finhakket)
1ss
Dill(finhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Ha fisken i et dørslag og skyll godt med iskaldt vann. Tørk godt.

  2. Forvarm ovnen til 200 grader. Legg fisken i en ildfast form, helst av metall, for den bruker ikke så lang tid til å bli varmet opp. (Bruker du stengods, er det lurt å forvarme formen.) Bak fisken i 10 minutters tid, til den flaker seg fint.

  3. Lag saus ved å varme crème fraîche, hvitvin og sjalottløk i ei lita gryte. Når fisken er ferdig, hell litt av kraften som har samlet seg i den ildfaste formen. Rør inn dill og erter. Smak til med salt og pepper. Ha i lakserogn og hell sausen på tallerkenen.

  4. Gni fisken godt inn med salt og sukker. Legg filetene med kjøttsiden mot hverandre i en ildfast form. Dekk med plast. Legg en vekt oppå, noe som veier ett kilo eller halvannet. Det kan være alt fra ei gryte, til en bunke med tallerkener.

  5. La stå i kjøleskapet i et døgn. Snu gjerne fiske-stykkene et par ganger underveis og hell av væsken som samler seg.

FIN: Persetorsk er fiin gammel bergensmat.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk
Laktose
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.4 (98 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN