Persillerotsuppe Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Persillerotsuppe

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Persillerotsuppe

PERSILLEROTSUPPE: Dette er ei enkel suppe med nydelig smak som passer som appetittvekker før både kjøtt og fisk.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (3 stemmer)
Denne suppa smaker bare helt fantastisk og kan serveres helt enkelt uten tilbehør, eller med for eksempel aspargesstilker, krepsehaler eller tørkede skiver spekepølse

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5dl
0.5dl
Salt(smak til)
0.5dl
Eplesaft(gjerne Ringi)
0.5stk
2stk
Sjalottløk(finhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Fres hakket løk og persillerot i en varm kjele med litt smør, uten at det blir brunt. Hell oppi eplesaft, kok opp og tilsett vann og melk. La det koke til persilleroten er mør.

  2. Løft persilleroten ut av kjelen og kjør den i en blender mens du sper med kokevæsken. Spe til ønsket konsistens, sil og smak suppa til med salt, pepper og litt sitronsaft.

  3. Server med for eksempel stekte sjøkrepshaler, smørdampede aspargesstilker og brødkrutonger. Det er også godt med tørket spekepølse oppi. Skjær spekepølsa i tynne skiver og tørk de i ovn på 50-60 grader til de er sprø.

PERSILLEROTSUPPE: Dette er ei enkel suppe med nydelig smak som passer som appetittvekker før både kjøtt og fisk.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN