Persiske risboller med safran
Persiske risboller med safran Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Persiske risboller med safran

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Persiske risboller med safran

SAFRAN: Mildt deilig krydder, nydelig til ris.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (48 stemmer)
Iran er verdens fremste safranprodusent. Det persiske kjøkkenet bruker ofte en blanding av søte og salte smaker – i dette tilfellet tørkede bær og en fetaktig ost. Jeg ble overrasket over at jeg fant tørket berberis hos den lokale grønnsaksbutikken, drevet av tyrkere, men finner du ikke det, kan du også bruke annen tørket frukt eller bær, for eksempel en blanding av tranebær og fiken. (Berberis er er et rødt bær som blir mye brukt Midtøsten.)

DETTE TRENGER DU

PERSONER
Risottoris(eller annen type middagsris)
1klype(r)
Safran(ca 1/3 gram)
30g
Berberis(eller 50 gram hakket tørket frukt og bær)
1dl
Yoghurt(matyoghurt eller tyrkisk yoghurt)
30g
4stk
Vårløk(finakket, evt noe mindre)
3stk

SLIK GJØR DU

  1. Kok ris. Du vet sikkert hva du foretrekker, men jeg bruker 5 dl vann, koker i 13-15 minutter med lokk og lar stå og svelle i noen minutter. Ha i safranen når risen har kokt i 5 minutters tid.

  2. Ha hel berberis (eller annen hakket tørket frukt og bær) i en liten gryte, dekk med 2 dl vann, ha i 3 ss sukker. Kok opp, la småkoke i 2 minutter. La trekke mens risen koker. Sil så vekk overflødig vann.

  3. Bland ris med yoghurt. Riv fetaost i små biter og ha oppi. Pisk egg og bland dem oppi sammen med berberis (eller annen frukt), vårløk og pistasjnøtter.

  4.  Form til baller med en spiseskje. Stek i smør i en non-stick panne.

SAFRAN: Mildt deilig krydder, nydelig til ris.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (48 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN