pestosnurrer Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t 30min

pestosnurrer

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t 30min

pestosnurrer

SUNT OG GODT: Nydelige grove pestosnurrer med soltørkede tomater.

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn / Nadin Martinuzzi

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.6 (4 stemmer)
Nydelige grove pestosnurrer med soltørkede tomater. Passer perfekt i matboksen, som turmat - eller til en god suppe.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Skålding

400g
4dl
Vann(Kokende)

Hoveddeig

2ts
2dl
0.5pakke(r)

Fyll

200g
150g
150g

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen ingrediensene til skåldingen i en bakebolle, og la stå på benken i 30 minutter.

  2. Ha resten av ingrediensene i samme bakebolle som skåldingen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Elt på lav fart i fire minutter, øk tempoet og elt videre i ti minutter.

  3. Dekk bakebollen med plast eller klede, og la heve til dobbel størrelse, cirka én time.

  4. Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og kjevle den ut til et rektangel på cirka 30×50 cm. Smør på pesto, og fordel soltørkede tomater utover. Rull deigen forsiktig sammen til en lang pølse. Skjær 2 centimeter tykke skiver av deigpølsen, til cirka 20 snurrer. Legg snurrene på en stekeplate med bakepapir med snittflaten opp.

  5. Dekk snurrene med plast eller et klede, og la heve til nesten dobbel størrelse, cirka 20 minutter.

  6. Ha litt revet ost på toppen av hver pestosnurr. Stek midt i ovnen på 225 °C i ti-femten minutter eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

SUNT OG GODT: Nydelige grove pestosnurrer med soltørkede tomater.

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn / Nadin Martinuzzi

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.6 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN