Pinnekjøtt kokt med øl og potet
Pinnekjøtt kokt med øl og potet Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
3t

Pinnekjøtt kokt med øl og potet

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
3t

Pinnekjøtt kokt med øl og potet

PINNEKJØTT KOKT MED ØL OG POTET: Dette er en litt annerledes måte å koke pinnekjøtt på, Karla bruker poteter istedenfor pinner, og koker kjøttet i øl og vann. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (652 stemmer)
Dette er en litt annerledes oppskrift på pinnekjøtt, og det blir utrolig godt! Karla bruker poteter istedenfor pinner, og hun koker kjøttet i øl og vann. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Rotmos

3stk
1stk
Sellerirot(liten)
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til)

SLIK GJØR DU

  1.  Vann ut pinnekjøttet så mye som nødvendig! Minst 1 døgn er en god regel, og la det stå i romtemperatur. 

  2. Vask mandelpotetene, men behold skallet på, og legg dem i bunnen av kjelen. Hell over øl og vann så det nesten dekker potetene. 

  3. Legg kjøttet lagvis oppå. Kok opp, og la det stå og trekke på lav varme under lokk i rundt 3 timer. Når kjøttet er mørt og løsner fra beina, er det ferdig. 

  4. Server mandelpotetene sammen med kjøttet. Potetene holder seg faste og fine i gryta, og trekker til seg masse god smak! 

  5. Skrell alt og kutt i store biter. Kok i vann til det er mørt. Sil av vannet. 

  6. Kjør opp med stavmikser sammen med litt av vannet, smør og fløte. Ha i litt pinnekjøttkraft hvis du liker det. Smak til med salt og pepper.

PINNEKJØTT KOKT MED ØL OG POTET: Dette er en litt annerledes måte å koke pinnekjøtt på, Karla bruker poteter istedenfor pinner, og koker kjøttet i øl og vann. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (652 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN