Pinnekjøtt med rotmos Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
33t

Pinnekjøtt med rotmos

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
33t

Pinnekjøtt med rotmos

TRADISJONELT: Pinnekjøtt er en kjent og kjær julemiddag for mange.

Foto: Matprat / Studio Dreyer-Hensley

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.9 (11 stemmer)
Pinnekjøtt – eller lammeribbe- er den vanligste julematen på Vestlandet, og har tatt opp konkurransen som den mest populære julematen over hele landet. Den unike smaken kommer fra de gamle konserveringsmetodene salting og tørking.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2kg
Pinnekjøtt(gjerne mer til et sultent lag)

SLIK GJØR DU

  1. Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i ca. 30 timer, la det stå i romtemperatur.

  2. Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele.  Fyll på vann så det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet over og sett på lokk. Damp pinnekjøttet på svak varme i ca. 3 timer. Pass på så det ikke koker tørt, fyll eventuelt på med mer vann. Biter av Vossakorv kan dampes sammen med pinnekjøttet de siste 15 minuttene.

  3. Skrell kålrot, gulrot og potet. Del dem i grove biter og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og mos grønnsakene.

  4. Ha i smør og fløte. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt revet muskat.

  5. Deilig nydampet pinnekjøtt, Vossakorv og rotmos klart til servering. Server gjerne med kokte mandelpoteter og kokesjyen fra pinnekjøttet.

TRADISJONELT: Pinnekjøtt er en kjent og kjær julemiddag for mange.

Foto: Matprat / Studio Dreyer-Hensley

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.9 (11 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN