Pistasiemarengs med kremaktig fyll Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 15min
totalt
1t 30min

Pistasiemarengs med kremaktig fyll

nivå
Middels
aktiv
1t 15min
totalt
1t 30min

Pistasiemarengs med kremaktig fyll

Saftig pistasiemarengs med fyll av kremfløte, melis, mascarpone, og jordbær. Server kaken straks den er fylt og pyntet. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Perfekt kake til mange, og den er dessuten glutenfri! Server kaken straks den er fylt og pyntet.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Bunner

0.75dl

Fyll

250g
Mascarpone(italiensk kremost)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 125°. Eggehvitene bør ha romtemperatur. Skill eggene og pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett sukkeret, litt av ­gangen, under pisking til massen er stiv og blank. Vend ½ dl av de hakkede pistasienøttene i marengsen. Fordel marengsen ut som to bunner, ca. 12 cm ganger 28 cm, på bakepapir på stekeplate.

  2. Strø over resten av pistasie­nøttene. Stek bunnene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Senk varmen til 100° og stek bunnene i ­minste 1 time til de kjennes tørre og slipper bake­papiret. La gjerne bunnene ettertørke i ovnen med ovnsdøren litt på gløtt.

  3. Skyll, rens jordbærene og skjær i større biter.

  4. Pisk fløten til krem og tilsett ost, melis og vaniljesukker. Pisk sammen en kort stund til en glatt krem.

  5. Fordel et lag mascarpone på den ene marengsbunnen. Trykk ned jordbær i kremen og dekk med et tynt lag krem. Gjenta dette. Dekk til slutt med den andre ­bunnen og server kaken.

Saftig pistasiemarengs med fyll av kremfløte, melis, mascarpone, og jordbær. Server kaken straks den er fylt og pyntet. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN