Pitabrød
Pitabrød Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
1t

Pitabrød

nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
1t

Pitabrød

-Godt pitabrød er viktig, og det er morsomt å lage sitt eget, sier Karla Siverts. Med denne oppskriften blir brødene passe luftige uten å bli tørre. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (10 stemmer)
Pitabrød kan fint lages hjemme. Karla har prøvd seg fram til en oppskrift som er lett å lykkes med, og som smaker nydelig! 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4.5dl
Vann(lunkent)
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Rør ut gjæren i litt av vannet. Når gjæren er oppløst, tilsetter du resten av vannet, oljen og saltet. 

  2. Ha deretter i sukkeret og nesten alt hvetemelet. Kjør deigen i en kjøkkenmaskin til den er smidig og fin. Ha i litt mer hvetemel hvis det trengs. Kjør i minst 10 minutter, eller kna så lenge du orker! 

  3. La deigen heve under plast i rundt 30 minutter. Del så deigen i 12 emner og trill til boller. La bollene heve noen minutter under plast. 

  4. Kjevle ut bollene så de blir runde og flate. Legg dem på et stekebrett med bakepapir. La pitabrødene etterheve minst 10 minutter før du steker dem midt i ovnen på 250 grader. Etter noen minutter vil pitabrødene blåse seg opp og det vil danne seg en luftlomme inni. 

  5. Stek i 8-10 minutter, følg med på slutten så de ikke blir brent! Avkjøl på rist.

-Godt pitabrød er viktig, og det er morsomt å lage sitt eget, sier Karla Siverts. Med denne oppskriften blir brødene passe luftige uten å bli tørre. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (10 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN